Home > Recepten

Garnalensoep op Thaise wijze

0,75 dunne kokosmelk

0,75 l visfond

4 limoenen

16 grote rauwe garnalen

100 g shiitake

1 verse groene peper

enkele takjes koriander



Gebruik een half pepertje als u niet van al te pittig houdt.
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Vermeng de kokosmelk met de visfond in een pan. Pers een limoen uit en snijd de overige limoenen in dunne schijfjes. Giet zoveel limoensap bij de visfond dat hij licht zuur van smaak is. Verwarm deze vloeistof.

Pel de garnalen maar laat het staartje zitten, kerf de garnalen aan de rugzijde in en verwijder met de punt van een mesje de zwarte darmstreng. Maak de shiitake schoon en snijd de hoedjes in repen. Maak de groene peper schoon, snijd hem overlangs doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de helften in reepjes. Snijd de koriander met de steeltjes fijn.

Doe als de vloeistof kookt de paddestoelen, de peperreepjes en de garnalen erin en laat de soep 4 minuten zachtjes koken.

Schep de soep in verwarmde soepkommen en garneer met een limoenschijfje en koriander.