Home > Recepten

Peterseliesoep, gebonden

2 eieren

1 ui

2 zakjes verse peterselie

25 g boter

25 g bloem

2 vleesbouillonblokjes

125 ml creme fraiche

peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Kook de eieren in 10 minuten hard, schrik en pel ze.

Snipper het ui.

Haal de grove stelen van de peterselie en hak de peterselie heel fijn, eventueel in de keukenmachine.

Verhit de boter in een pan. Fruit ui en de helft van de peterselie zachtjes 3 minuten. Roer de bloem erdoor.

Roer scheutje voor scheutje 8 dl water erdoor en blijf roeren tot de soep licht gebonden is. Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Laat met de deksel op de pan 5 minuten zachtjes koken. Van het vuur af met een garde de crème fraîche erdoor roeren en laten afkoelen. Tot gebruik in de koelkast zetten.

Halveer de eieren en wrijf de dooiers boven een kommetje door een zeef (het wit wordt niet gebruikt). Roer de rest van de peterselie door de soep.

Verwarm de soep opnieuw zachtjes en breng op smaak met peper.

Verdeel over 4 borden en bestrooi in het midden met eidooier. Meteen serveren.