Home > Recepten

Tomaten-groente soep, gebonden

1 eetlepel boter

1 eetlepel boter

1 grote ui

1 eetlepel bloem

1 liter vleesbouillon

400 gr italiaanse groentenmix

250 gr tomatengroentensoep (iglo's soepterrine)

1 blik tomaatblokjes in sap a 4 dl

2 theelepels italiaanse tuinkruiden

200 gr varkensgehakt (gekruid)

zout

peper

3 eetlepels koffieroom

2 eetlepels fijngesneden peterselie

2 eieren

2 eetlepels melk
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Marc Devos

Bereiding

Snij de ui fijn.

Draai van het gehakt soepballetjes.

Smelt de boter en bak hierin de ui +/- 3 min. op zacht vuur.

Voeg de bloem toe en laat dit +/- 1 min. meefruiten.

Schenk de vleesbouillon langzaam erbij en breng het al roerend aan de kook (roer de klontjes weg).

Voeg de italiaanse groenten toe en breng het weer aan de kook.

Voeg de tomatengroentensoep, tomatenblokjes en tuinkruiden toe. Breng het weer zachtjes aan de kook.

Voor de omeletreepjes: klop de eieren los, voeg melk, zout en peper toe.

Verhit 1/2 eetlepel boter in een anti-aanbakpan en voeg de helft van het eimengsel toe.

Bak de omelet zachtjes tot de bovenkant droog en de onderkant goudgeel is. Herhaal dit met de andere helft van de boter en het eimengsel.

Rol de omeletjes stevig op en laat ze iets afkoelen.

Snij de omeletrolletjes in dunne reepjes.

Voeg de soepballetjes aan de tomatensoep toe en laat het +/- 5 minuten zachtjes doorkoken.

Breng desgewenst met zout en peper op smaak.

Roer vlak voor het serveren de koffieroom door de soep, voeg de omeletreepjes toe en bestrooi de soep met peterselie.