Erwtensoep met gekruide yoghurt, gele split- |
|
Voor 1¾ liter of 6 personen. 2 lepels boter 1 grofgesneden ui 2 teentjes fijngesneden knoflook 1 lepels fijngesneden gember 1 laurierblad 1.5 theelepel djinten 400 g gele spliterwten 2 uur geweekt 2 stengels bleekselderij in blokjes 2 wortels in blokjes 1750 ml water zout peper 1 lepel citroensap 1/2 lepel citroenrasp 1 snufje kruidnagelpoeder 1250 ml magere yoghurt ¾ theelepel kuncit ¾ theelepel paprikapoeder 0.3 theelepel cayennepeper 0.3 theelepel djinten voor de yoghurt zout verse koriander om te garneren |
|
BereidingSmelt de boter in een grote pan, smoor 4 minuten ui, knoflook, laurier, gember, komijn en kruidnagelpoeder, doe spliterwten, wortel en water erbij en laat in een open pan onder af en toe roeren in 45-60 minuten zacht worden. Laat de soep wat afkoelen. Pureer in gedeelten 30 seconden in de foodprocessor.Deze puree kan 3 dagen in e koelkast of 3 maanden in de vriezer. Verwarm de puree, voeg zout, peper, citroensap en citroenschil toe. Klop intussen de yoghurt met kuncit, paprikapoeder, cayennepeper, djinten voor de yoghurt en zout. Serveer de soep in kommen met het schaaltje yoghurt en de koriander. |
Home > Recepten