Erwtensoep met spek, gele |
|
200 g gele spliterwten 6 plakken gerookte bacon of ontbijtspek 1 lepel olijfolie 2 wortels in stukjes 2 uien in stukjes 2 stengels bleekselserij in stukjes 400 g tomaten uit blik uitgelekt in stukjes 2 teentjes knoflook 1 laurierblad 6 takjes peterselie 17 dl kippenbouillon zout peper |
|
BereidingDoe de (gedroogde) erwten in kokend water en laat een uur weken, giet dan af.Snij bacon of spek in reepjes, bak lichtbruin in de olijfolie met het zwoerd. Doe wortel, selderij en uien erbij en laat wat bruin worden. Doe dan de erwten, tomaten, knoflook, laurier, peterselie en bouillon erbij, breng aan de kook en laat een uur sudderen. Haal laurier, zwoerd en takjes peterselie eruit en breng op smaak met zout en peper. NotitiesRecept van een Australische huishoudelijke hulp van Dahl. Zij was eigenlijk vegetariër. |
Home > Recepten