Home > Recepten

Erwtensoep met spek, gele

200 g gele spliterwten

6 plakken gerookte bacon of ontbijtspek

1 lepel olijfolie

2 wortels in stukjes

2 uien in stukjes

2 stengels bleekselserij in stukjes

400 g tomaten uit blik uitgelekt in stukjes

2 teentjes knoflook

1 laurierblad

6 takjes peterselie

17 dl kippenbouillon

zout

peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Australisch
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Doe de (gedroogde) erwten in kokend water en laat een uur weken, giet dan af.

Snij bacon of spek in reepjes, bak lichtbruin in de olijfolie met het zwoerd. Doe wortel, selderij en uien erbij en laat wat bruin worden.

Doe dan de erwten, tomaten, knoflook, laurier, peterselie en bouillon erbij, breng aan de kook en laat een uur sudderen.

Haal laurier, zwoerd en takjes peterselie eruit en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Recept van een Australische huishoudelijke hulp van Dahl. Zij was eigenlijk vegetariër.