Home > Recepten

Grietie bana 2 (Surinaams-Creoolse bananensoep)

2 l water

1 ui

1 tomaat

100 g zoutevlees of pekelvlees

250 g soepvlees

100 g gedroogde garnalen

bladselderij

1 madam jeanet

5 pimentkorrels

2 bouillonblokjes

3 groene bakbananen

1 zoete cassave

1/2 lepel boter

1/2 theelepel nootmuskaat

peper

zout

2 dl kokosmelk
  • Omschrijving recept: Soepen; Surinaams (Creools)

Bereiding

Doe 2 l water in de pan met een gesnipperd ui, een tomaat in stukjes, 100 g zout- of pekelvlees, 250 g soepvlees, 100 g gedroogde garnalen, bladselderij, een Madame Jeanet, 5 bolletjes piment en 2 bouillonblokjes. Trek 2 uur.

Rasp 3 groene bakbananen en een zoete cassave, meng met ½ lepel boter, ½ theel. nootmuskaat, peper en zout en rol er balletjes van.

Haal het vlees uit de bouillon, snij klein en zeef de bouillon, breng de bouillon aan de kook en kook daarin de balletjes in 30 minuten gaar.

Roer er 2 dl kokosmelk door en laat nog 10 minuten zacht koken.