Home > Recepten

Groentesoep met runderpoelet

400 g runderpoelet

1 prei

1 winterwortel

3 stengels bleekselderij

1 stukje foelie

1 laurierblad

1 takje tijm

1 prei

200 g knolselderij

200 g winterwortel

zout

versgemalen peper

4 eetlepels gladde peterselieblaadjes
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 8
  • Bereidingstijd: 4u40
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Doe het runderpoelet in een grote pan en giet er 2,5 liter water bij. Maak 1 prei, 1 wortel en de bleekselderij schoon, snijd ze grof en doe ze met de kruiden bij het vlees in de pan. Breng de vloeistof aan de kook, draai het vuur iets lager en laat het op laag vuur met het deksel schuin op de pan 4 uur trekken. Schep regelmatig het zich vormende schuim eraf.

Zet een zeefdoek vast op een schone pan en leg er een zeef op. Zeef de fond. Neem het vlees uit de zeef, verwijder vliesjes en stukjes vet en snijd het vlees in gelijke stukjes. Ontvet de fond en laat hem tot 1,5 liter inkoken.

Snijd het donkergroene deel van de prei en snijd de rest overlangs doormidden. Haal de bladeren los van elkaar, was ze en verwijder het fijne vlies aan de binnenkant van de bladeren. Schil de selderijknol en snijd deze in 3 mm dikke plakken. Schrap de wortel en snijd hem overlangs in 3 mm dikke plakken. Breng een pan met ruim water met zout aan de kook en blancheer de groenten achtereenvolgens (prei 1 minuut, selderij en wortel 3 minuten); dompel ze direct in koud water en dep ze droog. Steek met kerstuitsteekvormpjes figuurtjes uit de groenten.

Breng vlak voor het serveren de fond opnieuw aan de kook, breng op smaak met zout en peper en verwarm het vlees en de groenten erin.

Serveer de soep in verwarmde soepkommen of -borden en garneer met peterselieblaadjes.