Grotchampignonconsommé |
|
2 groentebouillonblokjes 1/2 prei 5 takjes selderij 1/2 zakje verse knoflookbieslook 250 g grotchampignons 10 g boter zout peper 1 dl madera 2 theelepels ketjap manis |
|
BereidingBreng 1 liter water met de bouillonblokjes aan de kook.Snij de prei in stukken van 3-4 cm. Doe prei en selderij bij de bouillon en laat 15 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon boven een andere pan. Knip de knoflookbieslook boven een kopje klein. Snij de champignons in plakjes. Verhit de boter en bak de champignons zachtjes 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Doe de champignons, Madera en ketjap bij de bouillon en verwarm nog 1 minuut. Schep in 4 diepe borden en strooi de knoflookbieslook erover. |
Home > Recepten