Home > Recepten

Haaiensoep met tomaten

500 g schoongemaakte doornhaai

250 g soepgroenten

6 ontvelde tomaten

2 lepels rode port

2 lepels gehakte peterselie

1 lepel gehakte bieslook

zout

worcestershiresaus

peper



Doornhaai wordt onterecht als zeepaling verkocht, maar doornhaai heeft kraakbeen en een zachte graat, zeepaling heeft een harde graat. Doornhaai is verder minder vet dan zeepaling.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Hans Belterman

Bereiding

Spoel de vis onder stromend water af en snij in 3-4 stukken.

Doe de vis met de soepgroenten en 1.25 l water in een pan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes trekken.

Zeef de soep, houd de vis apart.

Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en het vocht en snij het vruchtvlees in blokjes of reepjes.

Breng de bouillon op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.

Verdeel de vis in kleine stukjes.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook.

Voeg de port, vis en tomaat toe, roer de tuinkruiden erdoor en dien op.

Notities

Lekker met soepstengels of stokbrood