Home > Recepten

Haaienvinnensoep 4 vegetarische

50 g soe-oen

1.25 l groentebouillon

1 lepel lichte sojasaus

3 lepels donkere sojasaus

1 lepel Shaoxing rijstwijn

3 theelepels suiker

2 theelepels zout

1/2 theelepel vijfkleurenpeper

3 theelepels maïzena

3 theelepels sesamolie



Haaievin is duur. Soe-oen heeft beet, is tamelijk lang, en neutraal van smaak, en lijkt daarom op haaievinnen.



Er kan als bouillon ook kippenbouillon genomen worden. (Zelf heb ik een bouillon van zalmkop gebruikt.)



In plaats van Shaoxing-rijstwijn kan ook droge sherry worden gebruikt.

In plaats van vijfkleurenpeper kan ook zwarte peper worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Soepen; Fusion
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Ken Hom - Op Reis met de Wok

Bereiding

Week de noedels 15 minuten in heet water, giet af en laat goed uitlekken.

Maak de maizena aan met 1 lepel water.





Breng de bouillon in een middelgrote pan aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes sudderen. Voeg de soe-oen, beide soorten sojasaus, de rijstwijn of sherry, de suiker, het zout en de peper toe en houd hem circa 4 min. zachtjes tegen de kook.

Roer de aangemengde maizena door de soep en laat deze al roerend nog 3 min. koken tot hij licht gebonden is. Schep de soep in een terrine en roer de sesamolie erdoor.