Home > Recepten

Aalsuppe, Hamburger

1 kg aal

zout

laurier

8 peperkorrels

150 ml witte wijn

250 g mager spek

200 g gedroogde peren

200 g gedroogde pruimen

1 ui

4 worteltjes

1 prei

peterselie

kervel

majoraan

tijm

bonekruid

dragon

basilicum

2 lepels boter

2 lepels bloem

azijn

suiker
  • Omschrijving recept: Soepen; Duits (Hamburg)

Bereiding

Sudder een kilo aal gaar in wat water met zout, laurier, 8 peperkorrels en 1 dl witte wijn.

Kook gedurende een uur 250 g mager spek in 2 l water.

Doe 200 g gedroogde peren en 200 g gedroogde pruimen, 1 ui in schijven, 4 worteltjes in plakjes, 1 prei in plakjes en gedroogde peterselie, kervel, majoraan, tijm, bonenkruid, dragon en basilicum (LET OP: indien verse kruiden, dan pas op het laatst erbij!!!) bij de spek.

Snij het spek in stukken.

Meng 2 lepels boter met 2 volle lepels bloem en los dit vlokje voor vlokje op in de spekbouillon.

Doe aalstoofvocht, spek en eventueel verse kruiden erbij, breng op smaak met azijn en suiker.