Hot-and-sour-soup 1 |
|
1 lepel olie 1/2 bakje shiitake 6,5 dl kruidenbouillon 1 bosui 1 wortel 100 g tahoe 1 blikje bamboescheuten in reepjes 1/2 theelepel djahé 1 dl milde azijn 3 lepels rijstwijn of zoete sherry 1/2 theelepel peper 3 lepels Japanse sojasaus 25 g taugeh groene peper |
|
BereidingVerhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olie en bak hierin 1/2 bakje in plakjes gesneden shii-take-paddestoelen goudbruin.Voeg 6 1/2 dl kruidenbouillon, het wit van een in ringen gesneden bosui (gebruik het groen voor de garnering), 1 in dunne reepjes gesneden wortel, 100 gr tahoe in blokjes, 1 blikje uitgelekte bamboescheutenreepjes en 1/2 theelepel gemberpoeder toe. Breng de soep tegen de kook aan en laat zachtjes 8 minuten trekken (niet koken). Roer dan 1 dl milde azijn, 3 eetlepels rijstwijn of zoete sherry, 1/2 theelepel peper uit de molen en 3 eetlepels Japanse soyasaus bij de soep. Warm de soep goed door, roer nog 25 gr taugeh‚ bij de soep en schenk haar direct in 4 bekers uit. Garneer met het groen van de bosui en wat groene peperringetjes. |
Home > Recepten