Home > Recepten

Hot-and-sour-soup 1

1 lepel olie

1/2 bakje shiitake

6,5 dl kruidenbouillon

1 bosui

1 wortel

100 g tahoe

1 blikje bamboescheuten in reepjes

1/2 theelepel djahé

1 dl milde azijn

3 lepels rijstwijn of zoete sherry

1/2 theelepel peper

3 lepels Japanse sojasaus

25 g taugeh

groene peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olie en bak hierin 1/2 bakje in plakjes gesneden shii-take-paddestoelen goudbruin.

Voeg 6 1/2 dl kruidenbouillon, het wit van een in ringen gesneden bosui (gebruik het groen voor de garnering), 1 in dunne reepjes gesneden wortel, 100 gr tahoe in blokjes, 1 blikje uitgelekte bamboescheutenreepjes en 1/2 theelepel gemberpoeder toe.

Breng de soep tegen de kook aan en laat zachtjes 8 minuten trekken (niet koken).

Roer dan 1 dl milde azijn, 3 eetlepels rijstwijn of zoete sherry, 1/2 theelepel peper uit de molen en 3 eetlepels Japanse soyasaus bij de soep.

Warm de soep goed door, roer nog 25 gr taugeh‚ bij de soep en schenk haar direct in 4 bekers uit.

Garneer met het groen van de bosui en wat groene peperringetjes.