Hot-and-sour-soup 2 (Amerikaans-Aziatisch) |
|
olie 1/2 bakje shiitakes in plakjes 650 ml kruidenbouillon 1 bosui in ringen 100 g tahoe in blokjes 1 blikje bamboescheuten in reepjes 1/2 theelepel djahe 1 dl milde azijn 3 lepels rijstwijn of zoete sherry 1 wortel in dunne reepjes 3 lepels Japanse sojasaus 25 g taugeh groene peper in ringetjes |
|
BereidingVerhit 1 lepel olie in een pan met dikke bodem en bak de shii-take goudbruin.Voeg de bouillon, bosui-wit, wortel, tahoe, bamboescheuten en djahé toe, breng tegen de kook en trek 8 minuten, maar laat niet koken. Roer de azijn, rijstwijn, wat peper en sojasaus erdoor. Warm goed door, doe de taugeh erbij en schenk in 4 kommen, garneren met bosuiengroen en groene peperringetjes. |
Home > Recepten