Home > Recepten

Hot-and-sour-soup 2 (Amerikaans-Aziatisch)

olie

1/2 bakje shiitakes in plakjes

650 ml kruidenbouillon

1 bosui in ringen

100 g tahoe in blokjes

1 blikje bamboescheuten in reepjes

1/2 theelepel djahe

1 dl milde azijn

3 lepels rijstwijn of zoete sherry

1 wortel in dunne reepjes

3 lepels Japanse sojasaus

25 g taugeh

groene peper in ringetjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Amerikaans (Aziatisch)
  • Bron: Wilma

Bereiding

Verhit 1 lepel olie in een pan met dikke bodem en bak de shii-take goudbruin.

Voeg de bouillon, bosui-wit, wortel, tahoe, bamboescheuten en djahé toe, breng tegen de kook en trek 8 minuten, maar laat niet koken.

Roer de azijn, rijstwijn, wat peper en sojasaus erdoor.

Warm goed door, doe de taugeh erbij en schenk in 4 kommen, garneren met bosuiengroen en groene peperringetjes.