Linzensoep 5, Indiaas |
|
250 g linzen 300 g lamsvlees 2 tomaten in stukken 3 uien in stukken 1 kleine knolselderij met blad 250 g lamsgehakt boter 3 kruidnagelen 2 laurierbladeren 1 zakje ossenstaartsoep 150 g soepgroenten Zout peper kerrie madera |
|
BereidingWeek de linzen 2 uur (hoeft normaliter niet, nu wel).Trek lamsvlees (niet het gehakt), tomaat, ui en selderijblad 1½ uur in ruim een liter water. Laat de linzen uitlekken en kook ze met de kruidnagelen en het laurierblad ¼-1 uur mee. Maak kleine gehaktballetjes, bak ze in boter in de koekenpan, bak dan soepgroente, kerrie en knolselderij in blokjes mee, doe dan door de soep en laat in 20 minuten gaar worden. Maak de ossenstaartsoep aan met ½ l water en doe bij de soep. Nog 5 minuten doorkoken. Op smaak brengen met zout, peper, kerrie en Madera. NotitiesHet recept schijnt van de kok van een Indiase ambassadeur te zijn. Omdat er in Nederland bepaalde ingredienten ontbraken, is de soep enigszins ver-Nederlandst. |
Home > Recepten