Home > Recepten

Linzensoep 5, Indiaas

250 g linzen

300 g lamsvlees

2 tomaten in stukken

3 uien in stukken

1 kleine knolselderij met blad

250 g lamsgehakt

boter

3 kruidnagelen

2 laurierbladeren

1 zakje ossenstaartsoep

150 g soepgroenten

Zout

peper

kerrie

madera
  • Omschrijving recept: Soepen; Indiaas

Bereiding

Week de linzen 2 uur (hoeft normaliter niet, nu wel).

Trek lamsvlees (niet het gehakt), tomaat, ui en selderijblad 1½ uur in ruim een liter water. Laat de linzen uitlekken en kook ze met de kruidnagelen en het laurierblad ¼-1 uur mee.

Maak kleine gehaktballetjes, bak ze in boter in de koekenpan, bak dan soepgroente, kerrie en knolselderij in blokjes mee, doe dan door de soep en laat in 20 minuten gaar worden.

Maak de ossenstaartsoep aan met ½ l water en doe bij de soep. Nog 5 minuten doorkoken.

Op smaak brengen met zout, peper, kerrie en Madera.

Notities

Het recept schijnt van de kok van een Indiase ambassadeur te zijn. Omdat er in Nederland bepaalde ingredienten ontbraken, is de soep enigszins ver-Nederlandst.