Home > Recepten

Tomaten-pindasoep met kip, Indisch

1 zakje bumbu nasi goreng

250 g bamipakket

2 lepels olie

1 pakje Chinese tomatensoep Honig

1/2 pot pindakaas

200 g gebraden kipfilet in dikke plakken vleeswaar

60 g mihoen

2 lepels ketjap manis
  • Omschrijving recept: Soepen; Indisch
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Laat de nasikruiden 5 minuten in 1 dl water wellen.

Halveer de peper uit het bamipakker, verwijder zaadlijst en pitjes en snij in dunne reepjes. Halveer het tomaatje uit het pakket, verwijder zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes.

Verhit de olie in een grote soeppan, bak de peper, tomaat en de rest van het pakket behalve de taugeh 1 minuut zachtjes.

Voeg de nasikruiden toe en bak 2 minuten mee.

Roer er 1.75 liter water, soepzakje en pindakaas door, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

Snij de kipfilet in blokjes en doe met de mihoen en taugeh in de soep. Laat nog 4 minuten zachtjes koken.

Op smaak brengen met ketjap.

Notities

Lekker met kroepoek