Home > Recepten

Kaeng cheud pla muk (gevulde inktvissoep)

400 g mager varkensgehakt

1 theelepel zout

2 theelepels heldere Thaise of Chinese sojasaus

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel cayennepeper

400 g pijlinktvis

2 l bouillon

1/2 a ¾ lepel ingemaakte kool uit blik

8 witte peperkorrels

6 tenen knoflook

1 theelepel vissaus of nam pla

1 theelepel gula djawa of rietsuiker

4 lente-uitjes

3 lepels gehakte koriander en stengels



Gebruik voor deze soep geen half-om-half-gehakt, maal liever mooi mager varkensvlees tot gehakt.
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

De bouillon hoort helder te zijn, dus afschuimen, of ontvetten aan het begin van de bereiding.



Gebruik schoongemaakte pijlinktvis, zonder tentakels en zo.

Maak het gehakt met een vork wat los. Voeg zout, sojasaus, peper en cayennepeper toe en meng goed.

Spoel de inktvissen van binnen en buiten goed, dep ze droog en vul royaal met het gehakt. Druk de vulling stevig aan. Maak van het overgebleven gehakt knikkergrote balletjes.

Verwarm de bouillon in een pan van 3 liter.

Spoel de kool even onder de kraan, snij in reepjes van 4 cm en doe bij de bouillon.

Kneus de peperkorrels en doe in de soep.

Kneus de gepelde knoflookteentjes en doe in de soep.

Roer vissaus en suiker erdoor en doe de inktvis met een schuimspaan in de pan. Doe de balletjes erbij. Breng op matig vuur aan de kook en roer af en toe heel voorzichtig. Temper dan het vuur en laat 20 minuten sudderen tot de inktvis wit kleurt en gaar is.

Snipper de lente-ui, koriander en korianderstengels in stukjes van 1-2 cm.

Doe de soep in kommen en doe lente-ui en koriander erover.