Kakavia 1 (Griekse vissoep) |
|
1 kg vis visafval peterselie ui winterwortel 1/2 selderijknol gekneusde peperkorrels 150 g garnalen 2 aardappels 4 tomaten 2 uien 75 ml olijfolie knoflook peper zout |
|
BereidingSnij 1 kg vis in groffe stukken.Kook 1½ l water met visafval, peterselie, ui, winterwortel, ½ selderijknol en gekneusde peperkorrels. Zeef na 45 minuten en doe de vis erbij met 2 aardappels in plakjes, 4 tomaten in plakjes, 2 uien en ¾ dl olijfolie. Laat 20-25 minuten trekken. Voeg op het laatst 150 g garnalen toe. Op smaak brengen met knoflook, peper en zout. In het oorspronkelijke recept gaan de garnalen er gelijk met de vis in, maar dat lijkt me geen goed idee i.v.m. taai-worden. |
Home > Recepten