Home > Recepten

Kakavia 1 (Griekse vissoep)

1 kg vis

visafval

peterselie

ui

winterwortel

1/2 selderijknol

gekneusde peperkorrels

150 g garnalen

2 aardappels

4 tomaten

2 uien

75 ml olijfolie

knoflook

peper

zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Grieks

Bereiding

Snij 1 kg vis in groffe stukken.

Kook 1½ l water met visafval, peterselie, ui, winterwortel, ½ selderijknol en gekneusde peperkorrels.

Zeef na 45 minuten en doe de vis erbij met 2 aardappels in plakjes, 4 tomaten in plakjes, 2 uien en ¾ dl olijfolie. Laat 20-25 minuten trekken.

Voeg op het laatst 150 g garnalen toe.

Op smaak brengen met knoflook, peper en zout.



In het oorspronkelijke recept gaan de garnalen er gelijk met de vis in, maar dat lijkt me geen goed idee i.v.m. taai-worden.