Kakavia 2 (Griekse vissoep) |
|
1,5 a 2 kg vis olijfolie 2 gehakte uien 2 gehakte lente-uien 1 gehakte prei 3 a 4 tenen knoflook 3 ontvelde gehakte tomaten 1 gehakte stengel bleekselderij met blad 3 a 4 takjes venkel 1 bosje peterselie zout peper tijm laurierblad geroosterd brood of knoflookbrood citroensap Gebruik schoongemaakte witvis met kop, liefst een mengsel van grote en kleine soorten. Heel geschikt zijn schorpioenvis, pieterman, grauwe poon en zeeduivel, maar ook zonnevis, zeebrasem, schol, wijting, kabeljauw, rode poon, zeebliek, spiering en mul. Snij alleen grote vis in moten. Kook eventueel winterwortel en venkelknol mee, of krab, mosselen en garnalen. |
|
BereidingWas de vis en bestrooi met wat zout.Verhit 3 lepels olie in een grote zware pan en bak ui, lente-ui en prei glazig. Bak de knoflook kort mee. Voeg de tomaten toe. Zet het vuur dan hoog en bak de tomaten enkele minuten. Doe selderij, venkel en peterselie erin. Doe er 2 a 2.5 liter water bij, zout, flink peper, tijm en laurier en breng aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken op halfhoog vuur. Doe de vis erin (zorg dat het onderstaat!) en voeg 4 lepels olie toe. Kook zachtjes doortoe de vis gaar is, maar niet uit elkaar valt. Neem de vis uit de pan en verdeel in mooie stukken. Verdeel het brood over diepe borden, doe de vis erover. Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper. |
Home > Recepten