Kerriesoep 2 |
|
250 g uiringen 85 g boter 70 g rijstebloem 1,5 a 2 lepels kerrie 1 l runderbouillon ontvet zout melk 2 lepels kokosmelk 1 lepel koriander |
|
BereidingBlancheer de uiringen 5 minuten in gezouten water, laat uitlekken.Smelt 25 g boter, smoor de ringen 10 minuten op laag vuur tot ze vol boter zitten. Smelt de rest van de boter in de soeppan, meng van het vuur de kerrie en rijstebloem erdoor en maak een roux. Roer de bouillon erbij. Doe de uiringen erbij en wat zout, laat 45 minuten op matig vuur koken. Af en toe roeren wegens aanbranden! Pureer met een roerzeef en leng met melk aan tot een krappe liter. Kokosmelk erbij. Roerend tegen de kook brengen, geen deksel erop anders schift de kokosmelk. In kommen serveren met de koriander erover. |
Home > Recepten