Kerriesoep met geitenkaascrostini |
|
2 lepels olie 1 ui 2 tenen knoflook 2 stengels bleekselderij 2 lepels kerrie 2 aardappels 1 l kruidenbouillon 3 worteltjes enkele meergranen pistoletjes bettine blanc cayennepeper tijm |
|
BereidingFruit in de olie het gesnipperde ui, de knoflook en de heel fijngehakte bleekselderij 5 minuten.Voeg kerrie toe en bak even mee. Rasp de droogkokende aardappels boven de pan en fruit 3 minuten zacht. Doe er kruidenbouillon van 2 blokjes bij en kook 15 minuten zachtjes. Zeef de soep, pureer wat in de zeef achterblijft en roer door de soep. Schaaf boven de pan de wortels in plakjes en kook nog 5 minuten. Halveer de pistoletjes en rooster onder de grill. Vestrijk de pistoletjes dik met bettine blanc, bestrooi dun met cayenepeper en leg nog even onder de grill. Bestrooi de broodjes met wat tijm. NotitiesServeer met room. |
Home > Recepten