Kervelsoep 5 |
|
2 eieren 30 g kervel 100 g rundergehakt 2 lepels paneermeel zout peper 1 vleesbouillonblokje 1 dunne prei 125 ml slagroom |
|
BereidingSplits de eieren, het wit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers goed los. Knip de kervel fijn.Doe de gehakt in een kom en meng met 1 lepel dooier, 1 lepel kervel, paneermeel, zout en peper, maak kleine balletjes. In een pan met ½ liter water de balletjes aan de kook brengen, op laag vuur ca.5 minuten laten garen. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat oplossen. Snij de prei in dunne ringen. Meng de slagroom met de rest van de dooiers. Doe de prei in de soep en laat 3 minuten zachtjes meekoken. De rest van de kervel en ca.6 lepels hete soep door het slagroommengsel roeren en dit al roerende aan de soep toevoegen. Niet meer koken, meteen serveren. |
Home > Recepten