Home > Recepten

Kipbouillon met gerookte forel

1 prei

1 ui

1 winterwortel

20 g boter

3 kipbouillonblokjes

1 laurierblaadje

1 stukje foelie

2 lepels droge sherry

1 theelepel pernod

zout

peper

4 gerookte forelfilets
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Allerhandeq

Bereiding

Snij het lichtgroen de prei in grove stukken en het wit middendoor en vervolgens in zeer fijne halve ringetjes.

Snij de helft van de wortel in grove stukken en de rest in heel kleine blokjes. Snipper de ui grof.

Kook ruim water, doe de wortelblokjes er 2 minuten in, voeg de halve preiringetjes toe en kook ½ minuut. Spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken.

Verhit boter in de koekenpan, fruit de ui, groffe stukken wortel en groffe stukken prei 5 minuten.

Voeg 1½ l water, de bouillonblokjes, laurier en foelie toe. Laat ½ uur net tegen de kook aan trekken.

Zeef de bouillon door een natgemaakte doek en breng op smaak met pernod, sherry, zout en peper.

Verdeel de forel in gelijke stukjes.

Verwarm 8 soepborden voor.

Verdeel prei, wortel en vis over de borden en schep de bouillon erop.