Home > Recepten

Kippensoep met kokosmelk en lente-ui

300 g kipfilet in reepjes

1/2 a 1 theelepel citroenrasp

zout

peper

3 lente-uitjes in dunne ringen

2 lepels nam pla of sojasaus

3 lepels korianderblad

4 dl kokosmelk uit blik

6 dl kipbouillon
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng de kokosmelk met de bouillon aan de kook, voeg de kipfilet en citroenrasp toe en laat ± 15 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is.

Breng de soep met zout en peper op smaak.

Roer de lente-ui en groene peper erdoor en kook die ± 2 minuten mee.

Roer de Nam Pla erdoor en strooi er voor het serveren de korianderblaadjes over.

Serveer de soep met korianderstengels (zie 'gebak')