Home > Recepten

Kippensoep met kreplach

kippensoep

36 wontonvellen

350 g runderribstuk aan 1 stuk

1 worteltje in stukken

2 uitjes in stukken

1 stengel bleekselderij met blad

zout

peper

2 lepels schmaltz of margarine

1 lepel peterselie

1 eiwit

2 l goedgezouten water
  • Omschrijving recept: Soepen; Joods
  • Bron: Mimi Sheraton

Bereiding

Zet het vlees op met voldoende water, wortel, 1 ui, selderij, peterselie, iets zout en peper. Laat koken tot het halfgaar is (ca.30 minuten). Giet het af en hal of maal heel fijn (niet in de keukenmachine!!!).

VARIATIE: gebruik 350 g rundergehakt ipv ribstuk, smoor met het ui, maar laat niet bruin worden.

VERVOLG: hak de resterende ui, smelt het vet en fruit het ui zacht maar niet bruin. Doe bij het gehakt(e vlees). Breng op smaak met zout, peper en peterselie en roer het eiwit erdoor. Zet koel weg, maar niet in de koelkast.

Leg op elk vierkantje deeg (met de punt naar je toe) een flinke theel. vulling en vouw tot een driehoekje, plak de puntjes ook op elkaar zodat het een buideltje wordt. Plak de randjes met water. Laat 20 minuten op kamertemp staan.

Kook ze per 10 tegelijk in het gezouten kokende water met de deksel er schuin op, gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn. Serveer in de kippensoep.