Home > Recepten

Parelhoensoep met spiering en shii-take

2 kg parelhoenkarkassen

8 steranijs

100 g tempurameel

water

100 g spiering

150 g shiitake zonder steeltjes

2 lepels soja-olie

2 tenen knoflook

12 blaadjes koriander

olijfolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Paddestoelgerechten; Soepen; Fusion
  • Bron: Kees Hageman/Joyce Huisman

Bereiding

Trek een heldere bouillon van de karkassen. Na 8 uur door een zeef met een vochtige doek halen en laten reduceren tot 500 ml. Trek dan de steranijs 5 minuten mee.

Maak een tempurabeslag van het meel en evenveel water. Verhit de soja-olie. Haal de spiering door het beslag en frituur goudbruin.

Bak de shii-takes innolijfolie met knoflook op laag vuur.

Verhit de bouillon. Doe de spiering, shiitake en steranijs op de borden, giet de bouillon erover, garneer met koriander en serveer.

Notities

Volledige naam: Krokant gebakken spiering en shii-take paddestoelen in een met steranijs geparfumeerde bouillon