Tomatensoep met gember, lichte |
|
3 lepels olijfolie 6 lepels fijngesneden bosui 2 lepels fijngesneden gemberwortel 100 g fijngesneden sjalot 250 g tomaten zonder vel en zaad in blokjes 3 theelepels ketumbar 1 lepel suiker 1250 ml groentebouillon 3 theelepels zout vijfkleurenpeper 125 ml slagroom 6 lepels koriander 4 lepels bieslook 25 g boter in klontjes koriander voor de garnering |
|
BereidingVerhit de olie. Roerbak bosui, gember en sjalot 8 minuten maar laat ze niet kleuren.Schep in een andere pan en voeg tomaat, ketumbar, suiker, bouillon, zout en peper toe. Roer goed, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de slagroom, koriander en bieslook erdoor en pureer met blender of staafmixer. Warm op laag vuur op en klop de boter erdoor. Schep in een terrine of koppen, bestrooi met koriander en serveer meteen. |
Home > Recepten