Home > Recepten

Tomatensoep met gember, lichte

3 lepels olijfolie

6 lepels fijngesneden bosui

2 lepels fijngesneden gemberwortel

100 g fijngesneden sjalot

250 g tomaten zonder vel en zaad in blokjes

3 theelepels ketumbar

1 lepel suiker

1250 ml groentebouillon

3 theelepels zout

vijfkleurenpeper

125 ml slagroom

6 lepels koriander

4 lepels bieslook

25 g boter in klontjes

koriander voor de garnering
  • Omschrijving recept: Soepen; Fusion
  • Bron: Ken Hom - Op Reis met de Wok

Bereiding

Verhit de olie. Roerbak bosui, gember en sjalot 8 minuten maar laat ze niet kleuren.

Schep in een andere pan en voeg tomaat, ketumbar, suiker, bouillon, zout en peper toe. Roer goed, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Neem van het vuur en laat afkoelen.

Roer de slagroom, koriander en bieslook erdoor en pureer met blender of staafmixer.

Warm op laag vuur op en klop de boter erdoor.

Schep in een terrine of koppen, bestrooi met koriander en serveer meteen.