Home > Recepten

Linzensoep en varkenshammetje op Duitse wijze

250 g linzen

boter

2 preien

2 uien

6 aardappels

4 wortelen

150 g gerookt spek

2 varkensribbetjes van 300 g

3 metworsten

peper

zout

1 scheutje azijn

1 varkenshammetje

1/2 theelepel marjolein

1/2 theelepel rozemarijn

1/2 theelepel dragon

1 teen knoflook

1 wortel

1 ui

1 flesje blond bier
  • Omschrijving recept: Soepen; Duits
  • Bron: Etienne Cocquyt - alle Kwizien-recepten

Bereiding

Week de linzen een etmaal.

Doe de ham in een braadslede met boter, knoflook, kruiden, ui, 1 wortel, peper en zout. Zet in een oven van 250 graden tot het hammetje een bruin korstje krijgt, zet dan de oven op 180-200 graden gedurende 1 1/2 tot 2 uur. Overgiet af en toe met het bier.

Haal het vlees uit de pan. Ze de pan op het vuur, roer de aanbaksels los en zeef.

Maak een bouillon van de ribbetjes, 1 wortel, 1 ui, zout en peper.

Snij het spek in stukken en bak bruin. Doe prei, de rest van de wortelen en de uien erbij. Als die gaar zijn, die dan de linzen met weekvocht, bouillon, peper en zout erbij en stoof 30 minuten.

Snij de aardappels in kleine blokjes en doe met de worst in de soep, laat 15 minuten stoven. Haal dan de worsten en ribbetjes eruit en snij in stukjes, doe terug in de soep.

Op smaak brengen met zout, peper en azijn.

Notities

Van Rosine de Dijn, Bernsberg (D)