Linzensoep en varkenshammetje op Duitse wijze |
|
250 g linzen boter 2 preien 2 uien 6 aardappels 4 wortelen 150 g gerookt spek 2 varkensribbetjes van 300 g 3 metworsten peper zout 1 scheutje azijn 1 varkenshammetje 1/2 theelepel marjolein 1/2 theelepel rozemarijn 1/2 theelepel dragon 1 teen knoflook 1 wortel 1 ui 1 flesje blond bier |
|
BereidingWeek de linzen een etmaal.Doe de ham in een braadslede met boter, knoflook, kruiden, ui, 1 wortel, peper en zout. Zet in een oven van 250 graden tot het hammetje een bruin korstje krijgt, zet dan de oven op 180-200 graden gedurende 1 1/2 tot 2 uur. Overgiet af en toe met het bier. Haal het vlees uit de pan. Ze de pan op het vuur, roer de aanbaksels los en zeef. Maak een bouillon van de ribbetjes, 1 wortel, 1 ui, zout en peper. Snij het spek in stukken en bak bruin. Doe prei, de rest van de wortelen en de uien erbij. Als die gaar zijn, die dan de linzen met weekvocht, bouillon, peper en zout erbij en stoof 30 minuten. Snij de aardappels in kleine blokjes en doe met de worst in de soep, laat 15 minuten stoven. Haal dan de worsten en ribbetjes eruit en snij in stukjes, doe terug in de soep. Op smaak brengen met zout, peper en azijn. NotitiesVan Rosine de Dijn, Bernsberg (D) |
Home > Recepten