Home > Recepten

Metagee (gevulde vissoep met dumplings uit Guyana)

1 kg snapperfilet of andere witvis in stukken

2 theelepels citroensap

zout

2 theelepels peterselie

1 takje tijm

5 dl water

2 groene bakbananen in 3 stukken

250 g yam in blokjes

500 g cassave in blokjes

6 zwarte peperkorrels

1/2 theelepel gehakte tijm

4 geplette tenen knoflook

1 l kokosmelk

2 wortels in plakjes

1 ui in ringen

125 g tarwebloem voor de dumplings

1/2 theelepel bakpoeder voor de dumplings

60 g maïsmeel voor de dumplings

1/8 theelepel zout voor de dumplings

1/2 theelepel boter of reuzel voor de dumplings

125 ml koud water voor de dumplings



U kunt de vis vervangen door vlees en verder elke groente toevoegen die u wilt: het hangt allemaal af van uw eigen smaak en van wat er verkrijgbaar is.
  • Omschrijving recept: Soepen; Cariben (Guyana)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Vismarkt

Bereiding

Voor de dumplings: zeef bloem, bakpoeder en maismeel boven een mengkom. Voeg zout en boter toe. Schenk er langzaam water bij, terwijl u het geheel tot een stevig deeg kneedt (wellicht hebt u niet al het water nodig). Rol het deeg in kleine balletjes en zet deze apart.

Voor de soep: wrijf de vis in met citroensap, zout, peterselie en tijm en zet deze zo weg.

Breng het water aan de kook in een grote pan.

Voeg bananen, yam, zoete aardappelen, cassave, peperkorrels, tijm, knoflook en kokosmelk toe. Laat dit 15-20 minuten zachtjes koken bij matige temperatuur tot er wat vloeistof verdampt is.

Doe dan de wortel, ui en vis erbij en laat dit 5 minuten pruttelen.

Voeg de dumplings toe, leg een deksel op de pan en laat het nog eens 10 minuten zachtjes koken. Til in die tijd het deksel niet op, want anders worden de dumplings niet zacht en sponzig.

Meteen opdienen.

Notities

Vrijwel ieder land in het Caribisch gebied heeft zijn eigen stevige soep, een eenpansgerecht. Metagee, ook wel metten genoemd, komt uit Guyana en is zo'n gerecht.