Metagee (gevulde vissoep met dumplings uit Guyana) |
|
1 kg snapperfilet of andere witvis in stukken 2 theelepels citroensap zout 2 theelepels peterselie 1 takje tijm 5 dl water 2 groene bakbananen in 3 stukken 250 g yam in blokjes 500 g cassave in blokjes 6 zwarte peperkorrels 1/2 theelepel gehakte tijm 4 geplette tenen knoflook 1 l kokosmelk 2 wortels in plakjes 1 ui in ringen 125 g tarwebloem voor de dumplings 1/2 theelepel bakpoeder voor de dumplings 60 g maïsmeel voor de dumplings 1/8 theelepel zout voor de dumplings 1/2 theelepel boter of reuzel voor de dumplings 125 ml koud water voor de dumplings U kunt de vis vervangen door vlees en verder elke groente toevoegen die u wilt: het hangt allemaal af van uw eigen smaak en van wat er verkrijgbaar is. |
|
BereidingVoor de dumplings: zeef bloem, bakpoeder en maismeel boven een mengkom. Voeg zout en boter toe. Schenk er langzaam water bij, terwijl u het geheel tot een stevig deeg kneedt (wellicht hebt u niet al het water nodig). Rol het deeg in kleine balletjes en zet deze apart.Voor de soep: wrijf de vis in met citroensap, zout, peterselie en tijm en zet deze zo weg. Breng het water aan de kook in een grote pan. Voeg bananen, yam, zoete aardappelen, cassave, peperkorrels, tijm, knoflook en kokosmelk toe. Laat dit 15-20 minuten zachtjes koken bij matige temperatuur tot er wat vloeistof verdampt is. Doe dan de wortel, ui en vis erbij en laat dit 5 minuten pruttelen. Voeg de dumplings toe, leg een deksel op de pan en laat het nog eens 10 minuten zachtjes koken. Til in die tijd het deksel niet op, want anders worden de dumplings niet zacht en sponzig. Meteen opdienen. NotitiesVrijwel ieder land in het Caribisch gebied heeft zijn eigen stevige soep, een eenpansgerecht. Metagee, ook wel metten genoemd, komt uit Guyana en is zo'n gerecht. |
Home > Recepten