Home > Recepten

Miesoep 3

300 g mie

250 g varkensvlees

water

1 ui

5 teentjes knoflook

1 theelepel djahé

olie

1 prei

150 g taugeh

1 blik bamboespruiten

1/2 bos bladselderij

1 ei

2 lepels ketjap manis

peper

zout

ve-tsin
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Hollandse Pot

Bereiding

Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar en laat hem uitlekken.

Snijd het vlees in blokjes, zet het met wat water op, laat het aan de kook komen, draai het vuur laag en laat het vlees in circa 1 uur gaar sudderen.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Was de taugé. Laat de bamboespruiten uitlekken en snijd ze klein. Snijd de selderij klein.

Roer het ei met wat water los.

Verhit wat olie en fruit hierin de ui, knoflook en djahé ongeveer 3 minuten. Voeg de groenten toe en laat ze even meefruiten.

Roer het ei door het groentemengsel en voeg het vlees, de bouillon en de gare mie toe.

Laat het gerecht even doorkoken en maak het op smaak af met de ketjap, wat zout, peper en ve-tsin.