Mosselsoep met citroengras |
|
3 geplette stengels sereh 1500 g mosselen 2 uien in kwarten 3 lepels grofgesneden sjalot 3 theelepels fijngesneden gemberwortel 1250 ml visbouillon 3 lepels shaoxin rijstwijn of droge sherry 3 takjes peterselie 3 takjes koriander 25 g boter 1 laurierblaadje 3 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde 2 theelepels zout 1/2 theelepel vijfkleurenpeper 250 ml slagroom 1 lepel bieslook om te garneren |
|
BereidingSnij de geplette sereh in stukken van 7 cm. Doe met de mosselen, ui, sjalot, gember, bouillon, rijstwijn/sherry, peterselie, koriander, boter, laurier, tijm, zout en peper in een grote pan en kook op hoog vuur 8 minuten tot de mosselen openstaan.Zeef het vocht en breng weer aan de kook. Pik de mosselen uit de zeef en haal ze uit de schelp. Roer in een dun straaltje de room door de soep. Peper en zout naar smaak. Warm de mosselen door in de soep, bestrooi met bieslook en serveer meteen. |
Home > Recepten