Mulligatawny 08 (Indiase maaltijdsoep) |
|
1 lamspootje 250 g mager lamsvlees 2 uien 1 a 2 teentjes knoflook peterselie tijm laurier zout 2 flinke tomaten 1 plukje saffraan 1 theelepel djinten eventueel 1 Spaans pepertje 1 grote winterwortel 200 g sperziebonen enkele bloemkoolroosjes 20 g boter 2 theelepels kerrie citroensap 100 g gare rijst Lamspootje en -vlees kunnen worden vervangen door 500 g runderschenkel. |
|
BereidingTrek in 1½ l water bouillon van het vlees, 1 ui en knoflook, tijm, laurier, zout, pepertje, saffraan en komijn en trek ca.3 uur.Haal vlees, tijm en laurier eruit en wrijf de soep door een zeef. Haal het vlees van het bot. Snij de wortel in reepjes of plakjes en snij de sperziebonen klein. Doe met het vlees terug in de pan en kook in ca.15 minuten gaar in de bouillon. Snipper het andere ui en bestrooi met kerrie, bak goudgeel in de boter. Doe het ui bij de soep en breng op smaak met zout en citroensap. Schep in elk bord een lepel gekookte rijst en doe er een lepel soep op. |
Home > Recepten