Home > Recepten

Mulligatawny 08 (Indiase maaltijdsoep)

1 lamspootje

250 g mager lamsvlees

2 uien

1 a 2 teentjes knoflook

peterselie

tijm

laurier

zout

2 flinke tomaten

1 plukje saffraan

1 theelepel djinten

eventueel 1 Spaans pepertje

1 grote winterwortel

200 g sperziebonen

enkele bloemkoolroosjes

20 g boter

2 theelepels kerrie

citroensap

100 g gare rijst



Lamspootje en -vlees kunnen worden vervangen door 500 g runderschenkel.
  • Omschrijving recept: Soepen; Indiaas
  • Bron: Margriet

Bereiding

Trek in 1½ l water bouillon van het vlees, 1 ui en knoflook, tijm, laurier, zout, pepertje, saffraan en komijn en trek ca.3 uur.

Haal vlees, tijm en laurier eruit en wrijf de soep door een zeef.

Haal het vlees van het bot.

Snij de wortel in reepjes of plakjes en snij de sperziebonen klein. Doe met het vlees terug in de pan en kook in ca.15 minuten gaar in de bouillon.

Snipper het andere ui en bestrooi met kerrie, bak goudgeel in de boter. Doe het ui bij de soep en breng op smaak met zout en citroensap.

Schep in elk bord een lepel gekookte rijst en doe er een lepel soep op.