Home > Recepten

Nuoc dung pho (Vietnamese kruidige runderbouillon)

Voor 2.5 liter.



1.5 kg ossenstaart

1 lepel zout

1 ui

10 cm gemberwortel

6 steranijzen

1.5 kaneelstokje

2 laurierblaadjes

4 kruidnagels

3 cm kandijsuiker of 1 lepel suiker

4 theelepels venkelzaad



In plaats van ossenstaart kan ook runderbot met mager vlees zoals schenkel of hals worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Soepen; Vietnamees
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Doe de ossenstaart in een grote pan water en breng aan de kook. Giet dan af, bedek de botten met 3.5 l vers water en voeg het zout toe. Breng weer aan de kook.

Leg met een keukentang ui en gember direct op een laaggedraaide gaspit of een middelhoog geschakelde electrische plaat en schroei in 4 minuten aan alle kanten. Spoel dan eventuele as eraf. Doe bij de bouillon.

Doe de overige ingredienten (het venkelzaad in een thee-ei) in de soep. Als de soep gaat koken, het vuur laag draaien en onder voortdurend afschuimen 2.5 uur laten trekken. Dan zeven.

In de koelkast 3 dagen houdbaar.