Home > Recepten

Oestersoep

1 ui

1 stengel bleekselderij

375 ml melk

375 ml slagroom

zout

peper

125 ml droge witte wijn

250 g oesters uit blik

30 g ijskoude boter

cayennepeper

2 lepels gesnipperd bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: François Fortin

Bereiding

snij de gepelde uien in vieren. Snij de bleekselderij fijn.

Doe groenten, melk en room in een pan, voeg zout en peper toe en breng tegen (niet AAN!) de kook. Laat 20 minuten trekken.

Zeef de groenten eruit, doe de soep weer in de pan en houd warm.

Verwarm de wijn in een andere pan tot het kookpunt. Voeg oesters met vocht toe en warm op zeer laag vuur 4 minuten door, NIET koken.

Haal de oesters uit de pan en doe bij de soep. verdeel de boter in vlokjes en klop er snel door. Breng op smaak met cayennepeper, bestrooi met bieslook en serveer.