Home > Recepten

Oestersoep met champagne en druiven

12 oesters

2 dl champagne

12 witte druiven zonder pit

20 g koude boter

peper

1 takje kervel
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm 2 kleine diepe borden of royale kopjes voor.

Open de oesters met een oestermes of korte stevige schroevendraaier en vang het vocht op (1-1.5 dl), zeef het vocht boven een pan door een fijne zeef.

Schenk de champagne erbij en breng aan de kook.

Was de druiven.

Snij de boter in kleine blokjes. Klop op laag vuur de boter beetje bij beetje door de soep.

Voeg oesters en druiven toe en verwarm 1 minuut mee.

Op smaak brengen met peper. In borden of kopjes scheppen, kervel erboven fijnknippen en direct serveren.

Notities

Een recept van Maartje Boudeling, tweesterrenrestaurant Manoir Inter Scaldes in Kruiningen. Voor 2 personen. Prijzig gerecht; pp is het (1998) ca. fl 16,25!