Garnalensoep, Oostendse |
|
1 kg ongepelde garnalen 1 flinke wortel 1 flinke stengel bleekselderij 25 g boter 1,5 l water tijm laurier enkele peterseliestelen 1 teen knoflook 50 g boter 50 g rijstebloem 1 blikje tomatenpuree peper zout 1 kopje room 1 klontje boter 1 klein glaasje cognac peterselie |
|
BereidingPel de garnalen, zet ze koel weg, bewaar de schildjes. Snij de groenten in grove stukken, fruit ze even aan in de boter, voeg er ruim 1.5 l water aan toe met de tijm, laurier, peterseliestelen en knoflook. Laat 30-45 minuten zachtjes doorkoken.Smelt de boter, roer de rijstebloem erdoor tot een geel papje. Leg er een zeef over en giet al roerend de bouillon en de garnalenschildjes erin. Pers de massa in de zeef goed uit met een houten stampertje zodat alle smaak in de soep komt. Roer de tomatenpuree door de soep en laat de soep enkele minuten zachtjes doorkoken. Voeg de garnalen toe en laat in de soep warm worden. Tenslotte voorverwarmde room, een klontje boter en cognac toevoegen en de gehakte peterselie. |
Home > Recepten