Home > Recepten

kipbouillon, Oosters

Voor 1 liter.



500 g kip met been

1/2 lepel zout

1 laurierblad

2 kruidnagels

foelie

peper

enkele takjes peterselie

enkele takjes selderij

1/2 grofgesneden ui

1 wortel in plakjes

wat kleingesneden preigroen

1 kipbouillonblokje
  • Omschrijving recept: Soepen; Oosters
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Zet in 1.25 l water op: de kip, wat zout, laurier, kruidnagel, foelie, peper, peterselie, selderij, wortel, ui en prei en breng langzaam aan de kook. Laat 2 uur trekken, zeef daarna. Laat eventueel afkoelen om het vet ervan te scheppen.

Neem het vlees van de botten en bewaar dat voor een ander gerecht (indien het vlees voor soepvulling wordt gebruikt, dan al na ¾ uur uit de pan nemen en kleinmaken).

Op smaak maken (indien het zo wordt geserveerd en niet wordt verwerkt) met het bouillonblokje, peper of zout.