kipbouillon, Oosters |
|
Voor 1 liter. 500 g kip met been 1/2 lepel zout 1 laurierblad 2 kruidnagels foelie peper enkele takjes peterselie enkele takjes selderij 1/2 grofgesneden ui 1 wortel in plakjes wat kleingesneden preigroen 1 kipbouillonblokje |
|
BereidingZet in 1.25 l water op: de kip, wat zout, laurier, kruidnagel, foelie, peper, peterselie, selderij, wortel, ui en prei en breng langzaam aan de kook. Laat 2 uur trekken, zeef daarna. Laat eventueel afkoelen om het vet ervan te scheppen.Neem het vlees van de botten en bewaar dat voor een ander gerecht (indien het vlees voor soepvulling wordt gebruikt, dan al na ¾ uur uit de pan nemen en kleinmaken). Op smaak maken (indien het zo wordt geserveerd en niet wordt verwerkt) met het bouillonblokje, peper of zout. |
Home > Recepten