Home > Recepten

Tomatensoep met kip, Oosters

1.5 kg tomaten

2 uien

1 pot groentebouillon

5 geplette peperkorrels

1 zakje boemboe sajoer lodeh

150 g oesterzwammen

1 prei

150 g worteltjes

300 g kipfilet of kalkoenfilet

100 g eiermie

citroensap

Thaise vissaus

suiker

150 g cocktailgarnalen

koriander

klapper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Wilma

Bereiding

Halveer de tomaten, snipper het ui.

Fruit de uien in olie en doe de tomaten erbij.

Doe de boemboe erbij.

Snij oesterzwammen, prei, wortel en kip in dunne reepjes.

Leng de bouillon aan met 1 liter water en doe bij de uien.

Doe vlees, paddestoelen, peper en groente erbij. Laat 45 minuten trekken.

Kook de mie apart gaar.

Zeef de bouillon, breng aan de kook. Breng op smaak met 2 lepels citroensap, 2 lepels vissaus en 1 theelepel suiker.

Laat nog 5 minuten koken.

Doe de garnalen erbij.

Roer koriander en klapper erdoor en serveer.