Tomatensoep met kip, Oosters |
|
1.5 kg tomaten 2 uien 1 pot groentebouillon 5 geplette peperkorrels 1 zakje boemboe sajoer lodeh 150 g oesterzwammen 1 prei 150 g worteltjes 300 g kipfilet of kalkoenfilet 100 g eiermie citroensap Thaise vissaus suiker 150 g cocktailgarnalen koriander klapper |
|
BereidingHalveer de tomaten, snipper het ui.Fruit de uien in olie en doe de tomaten erbij. Doe de boemboe erbij. Snij oesterzwammen, prei, wortel en kip in dunne reepjes. Leng de bouillon aan met 1 liter water en doe bij de uien. Doe vlees, paddestoelen, peper en groente erbij. Laat 45 minuten trekken. Kook de mie apart gaar. Zeef de bouillon, breng aan de kook. Breng op smaak met 2 lepels citroensap, 2 lepels vissaus en 1 theelepel suiker. Laat nog 5 minuten koken. Doe de garnalen erbij. Roer koriander en klapper erdoor en serveer. |
Home > Recepten