Home > Recepten

Ossenstaartsoep met wontons

Voor ca.30 wontons.



750 g ossenstaart

3 l kipbouillon

2 theelepels sesamolie

1.5 theelepel fijngesneden kappertjes

1 lepel Franse mosterd

1 theelepel zout

1/2 theelepel vijfkleurenpeper

2 theelepels citroenrasp

3 theelepels donkere sojasaus

1.5 lepel geknipte bieslook

1 lepel kervel

2 lepels fijngesneden sjalotten

1 lepel fijngesneden koriander

1 lepel fijngesneden bosui

250 g wontonvellen

zout

peper

1.5 lepel fijngesneden peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Fusion
  • Bron: Ken Hom - Op Reis met de Wok

Bereiding

Doe de ossenstaart in kokend water en kook 15 minuten. Laat goed uitlekken. Breng dan 2½ l bouillon aan de kook, doe het vlees erbij en laat in een open pan 3 uur sudderen. Schep regelmatig het schuim eraf. Er moet ca. 1¼ l bouillon overblijven.

Haal voor de vulling het vlees van de botten en hak fijn. Meng met sesamolie, kappertjes, mosterd, zout, peper, rasp, sojasaus, bieslook, kervel, sjalot, koriander en bosui.

Leg op elk wontonvelletje een lepel vulling in het midden. Bestrijk de randen met wat water en druk ze boven de vulling op elkaar. De naden moeten goed gesloten zijn. Het moeten kleine gevulde buideltjes worden. Kook ze met kleine beetjes tegelijk 1 minuut in kokend water met zout tot ze boven drijven.

Breng de bouillon aan de kook en doe de rest van de kippenbouillon erbij. Breng op smaak met zout en peper. Doe de wontons in soepborden en schep de bouillon erover, strooi er peterselie over en serveer meteen.

Notities

Dit maakte Ken Hom samen met Serge Dansereau, een Australische kok, voor een kookdemonstratie in het Regent Restaurant in Sydney.