Home > Recepten

Paddestoelensoep

15 g gedroogde paddestoelen

3 dl kokend water

2 lepels boter

1 gehakt ui

350 g paddestoelen in plakjes

zout

peper

0,75 theelepel tijm

40 g bloem

125 ml droge witte wijn

750 ml runderbouillon

1 laurierblaadje



Voor een zachtere smaak kan er ¾ dl garderoom bij.
  • Omschrijving recept: Soepen; Magnetron

Bereiding

Week afgedekt de gedroogde paddestoelen in het kokende water, giet af in een met doek bedekte zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit de paddestoelen. Hak ze fijn, bewaar het vocht.

Smelt de boter in een grote pan op halfhoog vuur, smoor het ui in 4 minuten glazig. Doe alle paddestoelen, zout, peper en tijm erbij. Blijf in open pan verwarmen tot al het vocht verdampt is en de verse paddestoelen goudbruin zijn (8-10 minuten).

Roer bloem erdoor en laat al roerend 2 minuten pruttelen. Doe wijn, weekvocht en laurier erbij. Breng al roerend aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblad eruit, zout en peper erbij.

Kan 3 dagen in de koelkast en 3 maanden in de diepvries bewaard worden. Verwarm vanuit de diepvries de soep 15 minuten op halfhoog vuur en roer tot hij ontdooid is. Verwarm dan nog 10 minuten tot het begint te koken. In de magnetron: verwarm 3 minuten op 700 watt, doe dan in een schaal en verwarm 3 minuten op 700 watt. Breek in brokjes en verwarm afgedekt weer 3 minuten.

Notities

Lekker met stokbrood