Home > Recepten

Paddestoelensoep met noten-kaassterretjes

2 plakjes bladerdeeg

35 g blanke hazelnoten

2 lepels geraspte oude kaas

1,5 lepel tomatenpuree

150 g oesterzwammen

1 lepel boter

1 theelepel tijm

1/2 lepel citroensap

1 zakje champignon-cremesoep Knorr

4 takjes peterselie

1 dooier

3 lepels slagroom

boter

bloem
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°. Vet de bakplaat in.

Hak de noten fijn en meng met de kaas.

Bestrijk 1 plakje bladerdeeg met ½ lepel tomatenpuree. Leg er een ander plakje op.

Bestuif de aanrecht met bloem. Rol het deeg iets uit. Bestrijk het bovenste plakje met de rest van de tomatenpuree. Strooi het noten-kaasmengsel erover en steek er sterretjes uit.

Leg op de bakplaat en bak in 7 minuten goudbruin en gaar, laat afkoelen.

Snij de oesterzwammen in reepjes.

Smelt de boter in een pan, smoor de zwammen, tijm en citroensap 3 minuten zachtjes gaar.

Doe 1 liter water en de soeppoeder erbij. Aan de kook brengen, 5 minuten zachtjes laten koken.

Knip de peterselie heel fijn in een kopje.

Roer de dooier los met slagroom, roer er 3 lepels warme soep doorheen en roer het mengsel in de soep tot het fluweel gebonden is.

Schep de soep in 4 borden, bestrooi met peterselie en garneer met de sterretjes.

Benodigdheden

een stervormig uitsteekvormpje van 3 cm.