Home > Recepten

Pekingsoep 1

150 g mager varkensvlees

3 lepels maïsolie

1 prei in zeer dunne repen

1 zeer fijn gesnipperd ui

2.5 cm zeer fijn gesnipperde gemberwortel

peper

ve-tsin

zout

250 g tahoe

100 g zeer fijn gesnipperde bamboescheuten

100 g zeer fijn gesnipperde Chinese champignons

2 lepels gesnipperde wortel

2 lepels sojasaus

2 tenen knoflook

2 gepelde tomaten zonder zaad

1 theelepel djahe

1 theelepel zeer fijngesneden spaanse peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Snij of knip de poulet in smalle repen.

Verwarm de olie, roerbak het vlees, prei, ui en gember, maar laat niet bruin worden. Doe er 1 l kokend water bij en naar smaal peper, zout en ve-tsin. Breng weer aan de kook en laat 3 kwartier trekken.

Snij de tahoe in blokjes van 1.5 cm en zet in een steelpan onder water.

Doe bamboe, champignons, wortel en sojasaus in de bouillon.

Breng de tahoe aan de kook, giet direct af en doe de tahoe in de soep.

Maak een papje van knoflook, tomaat, suiker, gember en peper, doe er wat water bij en doe in de soep. Laat 5 minuten zacht koken.

Naar smaak ve-tsin, sojasaus, suiker, peper of zout erbij.