Home > Recepten

Pho ga (beroemde Hanoi-kippensoep)

1.5 kg kip

1 kg kippenvleugels kippennekjes en kippenrugjes

1 lepel zout

2 theelepels witte peperkorrels

125 g gemberwortel in 2 stukken

500 g rijstnoedels

1 ui in dunne plakjes

1/4 kop gehakte rau ram eventueel

1 gehakte bos koriander

3 gehakte lente-uitjes

100 g taugeh

3 a 4 gehakte lomboks

6 a 8 limoenpartjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Vietnamees (Hanoi)
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Doe kip in een grote pan met 3.5 l water en breng aan de kook. Voeg zout en peperkorrels toe. Draai het vuur laag en kook zachtjes, schuim af en toe af.

Leg de gember direct op een hete electrische plaat of gaspit en draai elke minuut om zodat de stukken donker verbranden. Spoel af om de as te verwijderen. Doe 1 van de 2 stukken in de bouillon.

Hak het andere stuk gember grof en maal tot een pasta. Zet dit apart weg.

Week de rijstnoedels 30 minuten in koud water tot ze soepel zijn.

Controleer na 40 minuten of de kip gaar is. Laat de kip, uit de pan, iets afkoelen en verwijder het vel. Haal het vlees van de botten en trek uit elkaar of hak in stukken van 5 cm.

Schep 125 ml vet van de bouillon (of gebruik een combinatie van vet en bouillon) en giet over de gemberpasta, zet 20 minuten weg.

Zeef de bouillon. Breng weer aan de kook en schuim goed af.

Laat de rijstnoedels uitlekken.

Doe in elke soepkom een hand kippenvlees.

Doe een handje noedels in een zeef en houd 20 seconden in de hete bouillon, tot ze ondoorzichtig en beetgaar zijn. Schud de noedels droog en doe in een soepkom, herhaal dit ook voor de andere soepkommen.

Schep de kommen voor ¾ vol met bouillon.

Schep 1 1/2 lepel gembervocht en een beetje gember in de soepkom en dien direct op.

Serveer de ui, rau ram, koriander, lente-ui, taugeh, lomboks en limoen in kleine kommetjes er apart bij en laat iedereen de soep naar eigen smaak afmaken.