Noedelsoep, pittig |
|
zout 125 g eiermie 2 rode pepers 1/2 zakje verse selderij 3 vleesbouillonblokjes 3 plakjes gemberwortel a 1/2 cm 1 theelepel koekkruiden 300 g biefreepjes roerbak 3 bosuitjes 100 g taugeh |
|
BereidingBreng ruim water met zout aan de kook, doe de me erin en laat 4 minuten wellen.Snij de pepers in flinterdunne reepjes. Hak de selderij fijn. Breng in een andere pan 11/4 liter water aan de kook met de bouillonblokjes, peper, gember, koekkruiden, vleesreepjes en de helft van de selderij. Breng aan de kook en laat 5 minuten heel zachtjes koken. Snij de bosui in dunne ringetjes. Breng de bouillon pittig op smaak met zout en peper. Laat de mie uitleggen en doe in 4 soepkommen. Doe bosui, taugeh en de rest van de selderij erbij en schep de hete bouillon erop. |
Home > Recepten