Home > Recepten

Noedelsoep, pittig

zout

125 g eiermie

2 rode pepers

1/2 zakje verse selderij

3 vleesbouillonblokjes

3 plakjes gemberwortel a 1/2 cm

1 theelepel koekkruiden

300 g biefreepjes roerbak

3 bosuitjes

100 g taugeh
  • Omschrijving recept: Soepen; Oosters
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Breng ruim water met zout aan de kook, doe de me erin en laat 4 minuten wellen.

Snij de pepers in flinterdunne reepjes. Hak de selderij fijn.

Breng in een andere pan 11/4 liter water aan de kook met de bouillonblokjes, peper, gember, koekkruiden, vleesreepjes en de helft van de selderij. Breng aan de kook en laat 5 minuten heel zachtjes koken.

Snij de bosui in dunne ringetjes.

Breng de bouillon pittig op smaak met zout en peper.

Laat de mie uitleggen en doe in 4 soepkommen. Doe bosui, taugeh en de rest van de selderij erbij en schep de hete bouillon erop.