Home > Recepten

Pochouse (Bourgondische vissoep)

2 kg zoetwatervisfilet met afval

zout

peper

2 lepels marc of cognac

1 bouquet garni

125 g ontbijtspek

boter

1 ui

knoflook

250 ml droge witte Bourgogne

45 g boter

30 g bloem

125 ml slagroom of creme fraiche

enkele druppels citroensap

peterselie

olie

brood



De vis bevat het liefst zalm, paling en blanke vis als snoek, baars, karper of snoekbaars.
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans (Bourgogne)

Bereiding

Snij 2 kg zoetwatervisfilet in stukken.

Trek van het afval een liter bouillon.

Marineer de vis een uur met zout, peper, 2 lepels marc of cognac en bouquet garni.

Bak 125 g ontbijtspek in reepjes lichtbruin in wat boter en lek uit.

Bak 1 gehakt ui en knoflook zacht in boter, doe er 2 ½ dl droge witte bourgogne, de bouillon, zout en peper bij, breng aan de kook, doe vis en marinade erbij en kook zachtjes 10 minuten. Haal vis eruit, verwijder bouquet garni, kook de rest in tot ½ l.

Klop er vlokken van 45 g boter en 30 g bloem door terwijl het kookt, tot het er uit ziet als dunne room. Roer er 1,25 dl slagroom of crème fraîche door, de vis en de spekjes, laat 5 minuten staan.

Enkele druppels citroensap en wat peterselie erdoor, serveren met stukjes in olie gebakken en met knoflook ingewreven brood.