Home > Recepten

Preisoep op de wijze van uiensoep

1 gekookte aardappel

5 dl kippenbouillon

1 eetlepel gembersap

zout

peper

250 g gare preiringetjes

20 cm stokbrood

100 g geraspte kaas



VARIATIE:

Voeg dunne reepjes ham aan de soep toe.
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Druk de aardappel door een pureeknijper of door een zeef en meng deze puree door de verwarmde bouillon.

Roer het gembersap erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm hierin de preiringetjes.

Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster deze onder de grill.

Schep de soep in kommen en leg er twee geroosterde sneetjes stokbrood op.

Bestrooi met geraspte kaas, zet ze even onder de grill tot een goudbruin korstje ontstaat en serveer meteen.