Home > Recepten

Aspergesoep met krab en garnalen, romige

1 blikje krab extra fancy

4 groene asperges

460 ml asperge-cremesoep uit blik van AH

3 lepels medium sherry

1 lepel cognac of vieux

200 g garnalen uit blik

2 takjes peterselie

8 kaasstengels van Smelik
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Laat de krab uitlekken.

Snij de asperges schuin in plakken en kook in ½ l water met wat zout in 3 minuten beetgaar.

Doe de soep, krab, sherry en cognac in een pan, roer de asperges met kookvocht erdoor. Blijf roeren tot een gladde soep ontstaat.

Spoel de garnalen af in een zeef.

Verwarm 4 soepborden. Schep de soep in borden.

Leg de garnalen in het midden van de soep. Knip de peterselie erboven.

Serveer met apart de kaasstengels.