Avocadosoep met garnalen, romige |
|
1.5 kipbouillonblokje 125 ml slagroom 1 lepel maïzena 1/2 citroen 200 g garnalen uit blik 2 avocado's 10 sprietjes bieslook zout witte peper 1 lepel dille |
|
BereidingKook 4 dl water en los het bouillonblokje erin op. Roer de slagroom erdoor en breng weer aan de kook.Maak de maïzena aan met 1 lepel water en roer bij de bouillon, blijf roeren tot het bindt. Knip de bieslook fijn in een kopje. Laat de garnalen uitlekken, spoel af. Pers de citroen uit. Halveel de avocado's en verwijder de pit, schep er met de meloenbolletjeslepel balletjes uit. Leg in het citroensap en schep af en toe om. Verwarm de soep. Laat de avocado uitlekken en voeg met de garnalen toe. Doe de dille erbij. Op smaak brengen met zout en peper. Goed doorwarmen zonder koken en in warme borden schenken. Strooi de bieslook erover en serveer met warm stokbrood. NotitiesLekker met warm stokbroodBenodigdhedenNodig: een meloenbolletjeslepel. |
Home > Recepten