Broccolisoep met ei, romige |
|
1/2 ui 250 g broccoli 1 lepel boter 2 dl melk 1 ei 1 kruidenbouillonblokje 1 mespunt nootmuskaat peper 2 theelepels creme fraiche |
|
BereidingSnipper het ui.Verdeel de broccoli in roosjes en de stelen in stukjes. Smelt de boter in de pan. Bak het ui zachtjes 2 minuten. Schep de broccoli erdoor. Giet de melk en 1 dl water erbij en laat de broccoli in 8-10 minuten zachtjes gaarkoken. Schep na 5 minuten enkele broccoliroosjes uit de pan. Pureer de soep met de staafmixer. Kook het ei in 10 minuten hard. Verwarm de soep zachtjes met 2 dl water en het bouillonblokje. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken. Pel het ei, snij de pakjes eraf en snij het ei in 4 mooie plakjes. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Schep in 2 borden en garneer met broccoliroosjes, plakjes ei en een lepeltje crème fraîche. |
Home > Recepten