Home > Recepten

Broccolisoep met ei, romige

1/2 ui

250 g broccoli

1 lepel boter

2 dl melk

1 ei

1 kruidenbouillonblokje

1 mespunt nootmuskaat

peper

2 theelepels creme fraiche
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het ui.

Verdeel de broccoli in roosjes en de stelen in stukjes.

Smelt de boter in de pan. Bak het ui zachtjes 2 minuten. Schep de broccoli erdoor.

Giet de melk en 1 dl water erbij en laat de broccoli in 8-10 minuten zachtjes gaarkoken.

Schep na 5 minuten enkele broccoliroosjes uit de pan. Pureer de soep met de staafmixer.

Kook het ei in 10 minuten hard.

Verwarm de soep zachtjes met 2 dl water en het bouillonblokje. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken.

Pel het ei, snij de pakjes eraf en snij het ei in 4 mooie plakjes.

Breng op smaak met nootmuskaat en peper.

Schep in 2 borden en garneer met broccoliroosjes, plakjes ei en een lepeltje crème fraîche.