Home > Recepten

Shii-takebouillon

1 uitje

100 g shiitakes

4 zwarte peperkorrels

380 ml vleesfond

1 laurierblad

1 mespunt pimentpoeder

1 zakje verse soepkruidenmix AH

1 bosuitje

1 vleesbouillonblokje

2 lepels medium sherry

zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Was het ui, pel niet maar halveer.

Snij de steeltjes van de shii-takes, bewaar ze.

Kneus de peper licht.

Fond met 6 dl water, ui, laurier, peper, piment, kruidenmix en shii-takesteeltjes aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.

Zeef de bouillon. snij de shii-takes in dunne reepjes en de bosui in dunne ringetjes.

Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Los het bouillonblokje erin op. Voeg sherry en shii-takereepjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

Schep in 4 kommen en strooi de bosui erover

Notities

Lekker met driehoekjes geroosterd brood en mousse de canard.