Shii-takebouillon |
|
1 uitje 100 g shiitakes 4 zwarte peperkorrels 380 ml vleesfond 1 laurierblad 1 mespunt pimentpoeder 1 zakje verse soepkruidenmix AH 1 bosuitje 1 vleesbouillonblokje 2 lepels medium sherry zout |
|
BereidingWas het ui, pel niet maar halveer.Snij de steeltjes van de shii-takes, bewaar ze. Kneus de peper licht. Fond met 6 dl water, ui, laurier, peper, piment, kruidenmix en shii-takesteeltjes aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken. Zeef de bouillon. snij de shii-takes in dunne reepjes en de bosui in dunne ringetjes. Breng de bouillon opnieuw aan de kook. Los het bouillonblokje erin op. Voeg sherry en shii-takereepjes toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Schep in 4 kommen en strooi de bosui erover NotitiesLekker met driehoekjes geroosterd brood en mousse de canard. |
Home > Recepten