Home > Recepten

Soep met tofu en garnalen

1 stengel sereh

1 l kipbouillon

2 bosuitjes

100 g shiitakes

150 g tofu

50 g santen

150 g grote gepelde garnalen

1/2 theelepel kerrie

2 lepels nam pla

1 lepel citroensap

1 theelepel gembersiroop

enkele druppels tabasco

koriander of peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Fusion
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Boodschappen

Bereiding

Plet de sereh met een hamer en trek 10 minuten in de kokende bouillon. Gooi de steel daarna weg.

Snij de bosui in ringetjes, de shii-take in plakjes en de tofu in blokjes.

Roer kerrie, santen, nam pla, citroensap, gembersiroop en tabasco door de soep. Doe bosui, paddestoelen en tofu erin en laat 4 minuten zachtjes koken.

Voeg garnalen toe en warm 1 minuut door.

Verdeel de soep over borden of kommen en bestrooi met koriander of peterselie